Jörgen Flink, dirigent & arrangör är mycket aktiv på den skånska kulturscenen. Han har en otrolig portfölj med projekt som spänner från professionella dirigentuppdrag till specialbeställda kompositioner för tysklandsfärjor. Jag blev såklart glad när jag fick i uppdrag att ta fram en hemsida åt hans firma Lystring Ställ!. Han ville visa upp allt han upplevt och dessutom vilka musikaliska tjänster han erbjuder. Som en liten firma kan det vara svårt att hitta en fungerande ballans i marknadsföringen eftersom det tenderar att bli dyrt och tidsödande. Vi hittade dock rätt i en mycket enkel design med fokus på portföljfunktionen och kunde därmed hålla nere priset.

Utöver hemsidan såg jag även över firmans grafiska identitet, det vill säga det visuella utryck ett varumärke tar sig när det kommuniceras. Lystring Ställ! hade sedan tidigare en logotyp som var,, ja hur ska man säga det… originell! Men med tiden har den blivit tekniskt ful och den framstår som lågupplöst och ogenomtänkt. Det var Jörgen medveten om men många företag har bristande grafik och han ville gärna behålla grunden som han själv ritade en gång i tiden.

Min utmaning blev hur jag skulle göra så att Lystring Ställ kunde behålla sin charmiga pixel-stil men signalerade medvetenhet. Lösningen blev en ny överdriven grafik med tydlig flört till Commodore 64. Därtill valde vi ett effekttypsnitt med samma namn.